JP 2006-036731, 09.02.2006. Fitzgerald DJ et al. Structure-function analysis of the vanillin molecule and its antifungal properties. J Agric Food Chem. 2005 Mar 9; 53 (5): 1769-75, PMID: 15740072. Zheng WF et al. Two flavones from Artemisia giraidil and their antimicrobial activity. Planta Med. 1996 Apr; 62 (2): 160-2, PMID: 8657751. Friedman M. etal. Antibacterial activities of phenolic benzaldegides and benzoic acids against Campilobacter jejuni, Escherichia coli, Listeria monocytogenes and Salmonella enterica. J Food Prot. 2003 Oct.; 66 (10): 1811-21, PMID: 14572218. RU 2217967 C2, 10.12.2003. RU 2191179 C2, 20.10.2002. RAMOS-NINO ME et al. QSARs for the affect of benzaidehides on foodborne bacteria and the role of sulfhydryl groups as targets of their antibacterial activity. J Appl Microbiol. 1998 Feb; 84 (2): 207-12, PMID: 9633634.
Изобретение относится к области бактерицидных средств. Бактерицидный агент содержит 5,7,4-тригидрокси-3,5-диметоксифлавон в качестве эффективного ингредиента против микроорганизмов Salmonella sp. и Pseudomonas aeruginosa. Бактерицидная композиция содержит указанный бактерицидный агент. Изобретение обеспечивает бактерицидную активность против Salmonella sp. и Pseudomonas aeruginosa. 2 н.п. ф-лы, 13 табл.